Vår story

40 år av byggutveckling och nöjda kunder – hyr din kran hos oss.

Namnet Edins Byggkranar har varit synonymt med byggkranar sedan början av 1970-talet. I dag är familjeverksamheten uppdelad i flera olika bolag som ofta samarbetar och skapar nya möjligheter för dig som kund. Edins Byggkranar är branschledande på tornkranar, men vi kan också erbjuda helhetslösningar och expertis som få andra svenska kranföretag.

Edins Byggkranar kännetecknas av kvalitet, stor kunskap och trygghet gentemot kunden. Detta är inte något vi bara säger – under fyra decennier har vi varit med och format den svenska lyft- och byggbranschen. Våra maskiner har använts på alltifrån lägenhetsbyggen till nyproduktion och komplexa projekt där hela Edinskoncernen deltagit. Vi följer ständigt branschutvecklingen och anpassar vår toppmoderna maskinpark och kompetens efter marknadens krav och behov.

En enda stor fungerande maskin
På Edins Byggkranar är det en självklarhet att sätta säkerheten i främsta rummet. Många av våra förare, montörer, maskinister och servicetekniker har mångårig erfarenhet från stora byggprojekt och dessutom har vi kontinuerliga internutbildningar som alla nyrekryteringar måste genomgå. I dag är vi omkring 60 man på Edins Byggkranar, en välfungerande maskin som ständigt växer och utvecklas.

Varmt välkommen att bli en del av vår kundfamilj!


Edins Byggkranar erbjuder

 • Uthyrning

  Av tornkranar, mobilkranar och annan spjutspetsteknologi till byggföretag.

 • Service och arbetskraft

  Vi ställer upp i ur och skur, när och där det behövs.

 • Teknisk expertis

  Alla våra maskinister har lång erfarenhet och Edins Byggkranar håller även internutbildningar för att mäta marknadens höga krav.

 • Pålitlighet

  Vi har 100 % kundnöjdhet, både vad gäller service och maskiner. Edins Byggkranar har en av landets mest uppdaterade maskinparker, med märken som Linden Comansa, Spierings och Liebherr.

 • Trygghet

  Vi har alltid högkvalitativa reservdelar i lager till våra tornkranar och maskiner.